4.6 C
София
четвъртък, 20 февруари, 2020

Коронавируса взе над 2000 жертви, а заразените са над 75 000

Коронавируса взе над 2000 жертви, а заразените са над 75 000

Коронавируса взе 2012 жертви, а над 75 000 са заразените, според официалните данни.

Здравните служители в Хубей, откъдето тръгна коронавируса, съобщиха за нови 132 смъртни случая във вторник, което е значително увеличение спрямо 93-те потвърдени в деня преди това.

Реалистичните хартиени птици на Диана Ерера

Реалистичните хартиени птици на Диана Ерера

Кой би повярвал, че това са хартиени птици? Колумбийската художничка Диана Ерера създава невероятно реалистични скулптури на птици, само с помощта на хартия и малко тел.

Талантливата художничка използва вродената си сръчност и дългогодишна практика, за да създава удивителни модели на различни птици. Нейните ръце са като супер прецизни инструменти, които създават реалистични модели на стотици видове птици – от обикновени врабчета, до тропически папгали.

Гигантски язовири, обграждащи Северно море, биха могли да спасят милиони от покачването на морското равнище, твърди учен

Гигантски язовири, обграждащи Северно море, биха могли да спасят милиони от покачването на морското равнище, твърди учен

Гигантските язовири в Северно море биха могли да спасят милиони хора от покачването на нивото на океаните, твърди учен от Нидерландия.

Нидерландски учен предлага да се построят два гигантски язовира, които ще затворят изцяло Северно море и ще защитят близо 25 милиона европейци от последиците от повишаването на морското равнище, в резултат на глобалното затопляне.

Израелската пропаганда расте – използват Netflix и HBO

Израелската пропаганда расте - използват Netflix и HBO

Израелската пропаганда се развива и осъвременява до такава степен, че вече се води под формата на популярни сериали в платформите Netflix и HBO.

Въпреки че расизмът към арабите и прославянето на Израел не са новост във филмовата и телевизионната индустрия, отскоро се забелязва скок в телевизионните сериали, прославящи израелските тайни служби, като се демонизират палестинците, като заплаха за глобалната сигурност и се заличава историята им.

„Предупреждение към човечеството“: Спрете да убивате насекомите, преди да е станало късно, съветват учените

„Предупреждение към човечеството“: Спрете да убивате насекомите, преди да е станало късно, съветват учените.

Половината от 1 милион животински и растителни видове, които са пред изчезване, са насекоми. Тяхното изчезване може да бъде катастрофално за човечеството, заявяват учени в „предупреждение към човечеството“.

6 удивителни индийски храмове, за които не сте чували

6 удивителни индийски храмове, за които не сте чували

Красотата на тези индийски храмове ще ви накара да стегнете куфарите и да си купите билет за Индия.

Индия е страна, която се разпростира на над 3 млн. кв. км площ, с население от над 1 млрд. души, много древна история, и все пак Тадж Махал приковава цялото внимание на туристите. Разбира се, че Тадж Махал е уникална сграда и едно от най-големите постижения от архитектурна гледна точка на моголите. Но Индия предлага на туристите още много храмове, които са не само красиви, но и носят много силна енергия.

Почти всяка държава на света е кръстена на едно от тези 4 неща

Почти всяка държава на света е кръстена на едно от тези 4 неща

Почти всяка държава на света е кръстена на едно от тези 4 неща. Можете ли да се досетите за две от тях?

Винаги се чувстваме патриотично, когато чуем името на страната си. Особено, когато чужди медии споменат с нещо хубаво нашата родина. Това ни кара да се чувстваме горди. Но замисляли ли сте се, какво означават имената на някои държави? Защо са кръстени така?

Според проучване, направено от Quartz, чрез информация от „Оксфордски кратък речник с имена на световни места“, почти всички държави в света са кръстени на едно от тези четири неща.

Парламентът окончателно премахна частните лотарии

Парламентът окончателно премахна частните лотарии

Мажоритарен дял в дружествата, организиращи частните лотарии, държи бизнесменът Васил Божков / Свободна Европа.

Депутатите приеха промените в Закона за хазарта, с които се премахват частните лотарии. Законопроектът, предложен от лидера на НФСБ Валери Симеонов, беше подкрепен от управляващата коалиция и беше приет на второ четене без дебат.

Точката беше вкарана извънредно в дневния ред на депутатите в петък, след като в четвъртък промените бяха одобрени на второ четене от водещата бюджетна комисия.

Призрачният град Ухан – видео, заснето с дрон, показва как изглежда града под карантина

Призрачният град Ухан - видео, заснето с дрон, показва как изглежда града под карантина

Жителите на град Ухан са под карантина вече втора седмица, а ново видео на ABC News разкрива колко призрачно изглежда града днес.

От 23 януари, когато китайското правителство издаде заповед за поставяне на град Ухан под карантина, като част от усилията за овладяване на огнището на коронавируса, всички форми на обществен транспорт, влакове и летища бяха спрени. Това е най-голямата карантина в човешката история.

Мистериозните хора с нечупливи кости

Мистериозните хора с нечупливи кости

Хората с нечупливи кости – истинските супергерои?

Супергероите са особено популярни в комиксите и фантастичните филми. Те притежават умения, за които можем само да мечтаем. Това ни кара да се замислим дали съществуват хора с подобни свръхчовешки характеристики?

Може би най-популярната суперсила, която притежават героите в комиксите е неразрушимост. Това са супергероите, които спасяват хора, благодарение на това, че не могат да бъдат ранени. Възможно ли да съществуват наистина такива хора?